Konster att må bra

Träning för fingrar och händer
 
Jag fick några hand- och finger-övningar visade för mig 1979 när jag fick min diagnos, det är samma som visar sig funka i Forskningen Strenghting and stretching for rhematoid arthritis of the hand. Dessa övningar är bra 
Jag har ibland mött nån sjukgymnast som bänder och vrider för mycket och som gör att jag har smärta flera månader,men övningarna i filmen är bra. 
Tex 
  • lägg handen med handflatan ner, spreta med fingrarna och sträck ut allt som går i 5 sekunder och sedan samla ihop dem igen. Vill du göra övningen svårare sätt en bit skumgummi mellan ett par fingrar och pressa ihop för allt vad tygen håller. 
  • En annan övning är att böja ihop fingrarna i olika grad först bara fingrarna sen mot en knuten näve och sen sträck ut - varje övning hålls i 5 sekunder. 
 
 
  • Ytterligare en övning är att göra en ring med tumme och pekfinger, byt sedan till långfingret, ringfingret och lillfingret och sen tillbaka. Man kan göra det tyngre genom att pressa ihop tex en mjuk boll
     
Träna varje dag, ta det försiktigt, 
första dagen kan du göra varje övning tre gånger, nästa vecka kan du göra ett varv till och se sedan om du kan öka på varje vecka tills du klarar 10varv?