Konster att må bra

Vad gör positivt tänkande
Forskning visar att optimism gör livet ljusare! 
coolt!
 
Forskaren Dan Hasson på karolinska institutet och stressforskare vid stockholms universitet  säger att Den som tänker positivt blir mer kreativ och löser problem bättre än den som tänker negativt. Det finns inga stöd i forskningen för att optimistiska tankar skulle vara mindre realistiska än pessimistiska.
Kom ihåg att hjärnan inte kan skillja på fantasi och verklighet. Om vi tror att något blir bättre så känns det så, bla annat för att hjärnans signalsubstans påverkar belöningscentrum så att välbefinnandet ökar.
Är din hjärna lycklig så känner du lycka ! oavsett om nått i grunden har förändrats, det som förändrats är hur du ser på saken.
Äkta positiva tankar aktiverar alltså belöningscentrum, som i sin tur gör att vi  är villiga att lägga mer energi på att nå målet vi strävar efter, vilket gör att sannorlikheten att nå målet ökar.
 
Hjärnan precis som resten av kroppen behöver tränas på att tänka positivt. Ju fler positiva tankar och känslor desto lättare att tänka fler.
Bästa sättet att öka glädjen och lyckan är att göra mer av det som gör oss glada.
 
Försök hitta dina glädjekällor
1 Reflektera över dina tankar varje kväll i en veckas tid, försök att aktivt välja ett positivt tankeperspektiv. Tex avsluta meningen "Jag är glad att jag inte ..."  eller "Jag har tur som ..."
2 Gör aktiva val för att uppleva glädje oftare.Bara att se tram emot något roligt ökar välbefinnandet
3 Tillåt dig att vara ledsen när livet är sorgligt  eller smärtsamt, men försök att hitta tillbaka till en mer positiv inställning.
4 avsluta dagen med att skriva tre bra saker som hänt under dagen.
 
Dan Hasson har skrivit ett par böcker om stress - Stressa rätt och Effektiv stresshantering, men även boken Faktastiskt: rätt strategier för HR och ledare.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress