Konster att må bra

Om hur fysisk aktivitet gör dig smartare - Release
 

I boken Hjärnstark och i denna föreläsning  berättar  Anders Hansen  om hur motion och träning stärker din hjärna (klicka på länken och se honom berätta) Han berättar också om hur man gör för att forska och få fram dessa resultat. Han nosar också på varför det är så.

Vad blir effekten 

Fysisk aktivitet påverkar hjärnan positivt (faktiskt alla tankemässiga förmågor):  koncentration, simultankapacitet, stresstollerans, tollerans, kreativitet, minne och intelligens.

Varför gör Fysisk aktivitet att vi blir positivt påverkade 

Fysisk aktivitet höjer nivåerna av Noradrenalin, Dopamin och Seretonin och gör att vi mår bra efter träningen. Träning ger lika bra effekt mot depresion som medicin i form av tabletter, dock måste dosen träning vara relativt hög. Hjärnan får ca 20 % mer blod vilket gör att den fungerera bättre.

Anders berättar också om varför,rent fysiologiskt, stressnivåerna i kroppen går ner vid träning.Fysisk aktivitte lär kroppen att inte reagera så starkt vid stress.

Filmen är en ganska lång  föreläsning men jätte intressant , se gärna lite i taget för hela filmen innehåller intressanta delar. Anders beskriver den så här : "Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Och det här gäller för både barn och vuxna, ja, till och med för äldre! I denna föreläsning berättar överläkaren Anders Hansen vad allt detta beror på. Han ger också konkreta tips på hur du ska röra på dig för att få de positiva effekterna – som är så omfattande att man faktiskt kan kalla dem för en mental uppgradering!"

Fysisk aktivitet är en del i hälsohjulet

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress