Konster att må bra

Kroppsspråket & "Power Positions"
Vad är en "Power position" ?
Vad händer  om du ställer dig i den positionen ?
 
 
Vad är då en power position, det är så vi till exempel gör när vi vinner, ofta sträcker vi upp armarna mot skyn, ofta gör vi oss större, liksom bröstar upp oss.
Kan man genom att ställa sig i en power position lyckas bättre?  Ja,  enligt Amy Cuddy som  föreläser om sin forskning på filmen (på engelska men du kan välja en att läsa det i en text på svenska).
Att stå i en power position i 2-3 minuter innan du ska göra något viktigt som tex genomföra en föreläsning eller gå på en anställningsintervju, gör att du kan lyckas bättre.
Kroppsspråket skapar den du är - för dig själv, vår kropp formar vår tanke om oss själva!
 
Finns det kroppsställningar som förminskar den man är, jo naturligtvis. Att kuta med ryggen, böja ner huvudet och inte titta upp eller möta den man pratar med med blicken - för övrigt en typisk kroppsställning på en person som sitter ner och surfar på sin telefon ;)  Oj då kom ihåg att inte mobilsurfa just före viktiga möten :D
 
Det finns en behandlingsmetod som kallas KBT= Känsla - Beteende - Tanke. Tänk om det funkar lika bra med en annan ordning  Beteende - Tanke - Känsla!
Beteende - ställ dig i en power position, Tanken - Jag kan, Jag vill, Jag har de förutsättningar som krävs!
Det kan enligt Amy göra att känslan av att kunna, kommer att infinna sig och det kommer i sin tur att vara det du utstrålar.  Lite coolt är det!
 
Kroppspråket påverkar den som betraktar oss, men ännu viktigare är att det påverkar oss själva också !
Fake it until you make it har uppdaterats till  Fake it until you become it!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress